Talesperson för moské sprider antisemitism

Talesmannen för Örebros moské, Aisar Al Shawabkeh, sprider antisemtiska myter via sin Facebooksida. Samma moské figurerade i Uppdrag gransknings reportage om kvinnosynen i svenska moskéer, där en kvinna som sade att hennes man misshandlade henne blev tillsagd att inte gå till polisen. Tidigare idag skrev Al Shawabkeh följande:

Ariel Sharon är död!
En gång när han skulle fira sin födelsedag beordrade han några israeliska soldater att slakta och tömma några palestinska barn på blod. Han skulle använda deras blod till att göra i ordning blodpudding och servera på hans födelsedagskalas.
Han har legat i koma sedan 2006. Gud är rättvis!
Denna berättelse har våra äldre berättat om och några av dessa barn kände dem och kände även deras föräldrar.
Han blev kallad för Drakula efter den händelsen…

Att judar skulle döda icke-judiska barn för att dricka deras blod är en gammal antisemitisk myt som florerat i hundratals år. Al Shawabkeh säger att han självklart inte menade något antisemitiskt, han “återgav bara en berättelse som berättats länge”. Det här är inte första gången det sprids antisemitism genom svenska moskéer, och det kommer inte vara den sista. Stockholms moské vid Medborgarplatsen sålde 2005 ljudband med antisemitiskt innehåll, där man kunde höra att judar var “en sjukdom, bröder till apor och grisar” och att den enda lösningen var heligt krig mot judarna. JK Göran Lambertz friade moskén från brott mot lagen om hets mot folkgrupp, då han ansåg att banden skulle ” ses i ljuset av den historiska och nutida konflikten i Mellanöstern”.

Att säga att judar är en sjukdom som endast kan botas genom att utrota judarna är alltså helt okej, men när en kristen präst säger att “sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen” men att man aldrig får döma människan, då är det däremot hets mot folkgrupp. Det finns väldigt hög tolerans för antisemitism i Sverige, antagligen på grund av att den svenska vänstern alltid varit väldigt fientligt inställd till Israel. Dessutom försöker hela det politiska etablissemanget från vänster till höger måla upp en bild av invandrare som offer, men aldrig förövare. Rasism bland invandrare, invandrare som specifikt väljer ut svenska offer – sådant talas det tyst om. Judar flyr Malmö efter att de oprovocerat blivit attackerade av muslimer, svenska moskéer säljer band som uppmanar till krig mot judar, talespersoner för moskéer sprider antisemitiska myter om barnoffer – och etablissemanget kommer fortfarande att hävda att problemet inte är islam.

Kommer det att krävas dödsfall innan myndigheterna tycker det är dags att säga ifrån?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s