Strukturer existerar bara när det passar vänstern

När jag skrev mitt blogginlägg ”Våldtäkt är djupt rotat i islamsk kultur” där jag använde mig av Korancitat för att visa på kvinnans undergivna ställning inom islam så förstod jag självklart att rasiststämpeln skulle användas förr eller senare, som den alltid gör när man debatterar integrationspolitik ur en kritisk synvinkel och motståndaren saknar argument. Dock dröjde det längre än jag trott, men igår kom den slutligen fram, när twittraren @a__ndreas beskyller mig för att vara rasist och ha helt fel. Andreas följer standardmallen för att bemöta politiskt inkorrekta åsikter, så jag tänkte dissekera konversationen. Till att börja med säger han följande till @gothbarbie84, som haft mage att länka till min blogg:

Vilken idioti. Vad säger bibeln? Vad menar man med islamsk kultur? Tänk efter lite innan du länkar till sån skit.

Han fortsätter sedan med några inlägg riktade direkt till mig:

Och ska du likställa alla som erkänner sig till en religion med exakt vad som står i deras heliga skrift, då är ju dom kristna i Sverige ett bra mycket större problem, 6,5 miljoner medlemmar som alla tycker att: “Sex dagar skall arbete göras, men på sjunde dagen skolen I hava helgdag. Var och en som på den dagen gör något arbete skall dödas.” Hur tänker du kring det?

Det här brukar vara det första vapnet – jämför med något annat som också är dåligt, som om en dålig sak skulle göra en annan dålig sak mindre dålig. Det här är en debatteknik som hör hemma i sandlådan, inte i politiken. Fast nu råkar det vara så att det dessutom är stor skillnad på kristendom och islam.

Visst finns det extrema varianter av kristendom, men här i väst har århundraden av sekulär, liberal humanism tvingat kristendomen att förvandlas från en hatisk, krigisk och kvinnofientlig religion till en halvsekulär humanistisk rörelse som har väldigt lite gemensamt med hur kristendomen såg ut på medeltiden – och det är något vi skall vara glada över. Att påstå att den reformerade kristendomen man hittar inom Svenska kyrkan, bland anglikaner m.fl. skulle vara lika kvinnofientlig som islam är rent struntprat och tyder på en djup okunskap om såväl kristendom som islam.

Andreas undrar också vad jag menar med islamsk kultur. Jag undrar om han läst mitt inlägg, då jag klart och tydligt skriver:

Islam definieras helt av deras heliga bok, Koranen, som enligt muslimer är Guds ord. Alltså inte en tolkning, utan Guds perfekta ord.

Det här är något som alla de stora skolorna inom islam håller med om, och det är här man tydligast ser skillnaden mellan islam och dagens västerländska kristendom. Islam har inte genomgått någon reformation. Islam har inte tvingats att anpassa sig till ett öppet, humanistiskt, pluralistiskt samhälle på samma sätt som kristendomen gjort. Islam är en mall för hur man skall leva sitt liv. Inte bara religiöst, utan även politiskt, strukturellt. En mall som sett likadan ut i 1400 år, och visar få tecken på att förändras nämnvärt över tiden.

Andreas får sedan för sig att jag påstått att alla muslimer är bokstavstroende, vilket jag aldrig sagt.

 Så du menar att alla muslimer är bokstavstrogna? Du särskiljer INGENSTANS detta i artikeln och du kallar MIG för korkad. Ja jävlar. […] @Tystnadensom uppstår när rasisterna inte får stå oemotsagda […] Diskussionen med @LVX156 som ledde fram till att han berättade för mig att alla som följer koranen är bokstavstrogna. Klockorna stannar. […] Svara på frågan istället. Hur bevisar du att alla dessa människor är bokstavstrogna? […] Vidare så särskiljer du ingenstans i artikeln att det är skilnad [sic] på bokstavstrogna och en allmän kultur som islamister har.

Menar han verkligen ”islamister” och inte muslimer; slant fingrarna fram lite väl snabbt? Hur som helst, jag har aldrig påstått att alla muslimer är bokstavstroende. Men det behövs inte heller för att den islamska kulturen som sådan skall vara kvinnofientlig, och det är ju kulturen som diskuteras, inget annat. Det är här vi kommer till den springande punkten, det som Andreas helt har missat:

Idag finns ingen utbredd moderat islamisk rörelse.

Det finns små muslimska grupper som har en mer moderat tolkning, bland annat Ahmadiyya-muslimer som tar avstånd från väpnad jihad, och som därför också räknas som avfällingar och förföljs av de flesta muslimska skolor. Dessa moderata muslimer är dock en så liten del av världens muslimer att det vore löjligt att påstå att de skulle respresentera islam, lika lite som någon utomstående skulle säga att Jehovas vittnen representerar den sanna bilden av kristendomen.

Varför ser inte vänsterdebattörer som Andreas strukturer när det gäller invandrare eller muslimer? När det gäller män, kvinnor, icke-rasifierade och HBTQ-personer, då ser man strukturer överallt. Alla män förtrycker inte kvinnor, men det finns en förtryckande struktur, hävdas det. Alla hatar inte homosexuella, men det finns en homofientlig struktur. Alla är inte rasister, men det finns en rasistisk struktur i samhället, osv.

Däremot finns det tydligen ingen kvinnofientlig struktur inom islam, får jag höra nu, eftersom alla muslimer inte är bokstavstroende. Man kan ju bara undra om Andreas också skulle säga att det inte finns några kvinnofientliga, homofientliga eller rasistiska strukturer i det svenska samhället eftersom inte alla svenskar är uttalade antifeminister, homofober och rasister? Nog för att jag sett människor nästan slå knut på sig själva i försök att låta politiskt korrekta, men här tas det hela till nya höjder av dumhet.

Jag rekommenderar att Andreas läser om resultaten av ”Six Country Immigrant Integration Comparative Survey”, en undersökning av bland annat religiösa åsikter bland turkar och marockaner i sex europeiska länder påbörjad 2008 och publicerad 2013. Märk väl att de som intervjuats framför allt är personer som arbetskraftsinvandrade för många år sedan – det är alltså inte några arbetslösa arabiska islamister, fast i ett utanförskap, vilka nyligen invandrat som fått representera muslimerna i detta fall, snarare en population bland vilken man borde hitta fler moderata och integrerade muslimer än om man gjort ett slumpmässigt urval.

According to the study, which was funded by the German government, two thirds (65%) of the Muslims interviewed say Islamic Sharia law is more important to them than the laws of the country in which they live.

Three quarters (75%) of the respondents hold the opinion that there is only one legitimate interpretation of the Koran, which should apply to all Muslims, and nearly 60% of Muslims believe their community should return to “Islamic roots.”

The survey shows that 44% of the Moroccans and Turks interviewed agree with all three of the above statements, which makes them “consistent fundamentalists,” and fundamentalist attitudes are just as widespread among younger Muslims as they are among older Muslims.

http://www.breitbart.com/Big-Peace/2013/12/21/Study-Two-Thirds-of-European-Muslims-Believe-in-Sharia-over-State-Laws

Man intervjuade även kristna för att jämföra deras åsikter, och resultatet av hundratals år av humanistisk påverkan är tydligt:

Islamkristendom

Islamkristendom2

På ingen enda punkt ligger de kristnas åsikter ens i närheten av muslimerna, inte ens bland Jehovas vittnen eller pingstvänner, och andelen fundamentalister är tio gånger högre bland muslimer. Det här, Andreas, är anledningen till att jag påstår att Koranens starkt kvinnofientliga budskap, där en kvinna inte har rätt till sin egen kropp, betyder att våldtäkt är djupt rotat inom islamsk kultur.

2 responses to “Strukturer existerar bara när det passar vänstern

  1. Det största självmålet är nog när samma personer, under en och samma dag, å ena sidan säger att SD-nissarna har helt fel i denna fråga (vilket förvisso kan stämma), å andra sidan påstår att Sverige präglas av en våldtäktskultur, (vilket är fullständigt befängt).

  2. Pingback: Antisemitism inom islam – en tusenårig helig tradition | En arg liberals tankar·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s